Zorgapps en wearables helpen de zorgsector vooruit

Veelbelovende ontwikkelingen omtrent wearables in de zorg

Veelbelovende ontwikkelingen omtrent wearables in de zorg

Met name in de zorg zijn er veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van ‘zorgapps' en 'wearables’. Dit zijn apparaten en mobiele applicaties om bijvoorbeeld bewegingen te registreren en lichaamswaardes te meten. Mensen dragen deze gadgets voor de zorg bij zich zodat het apparaat verschillende aspecten omtrent gezondheid van de gebruiker kan meten, registreren en delen. Deze wearables voor de zorg kunnen variëren van een stappenteller tot een horloge. Meestal worden dit soort technische gadgets recreatief gebruikt, maar met name in de zorg professionaliseren ze in hoog tempo.

Technologie helpt professionalisering zorgapps en wearables in de zorg

Waar het begon met stappentellers en horloges om een hartslag te meten, bestaan er nu al slimme en interactieve bandjes, brillen en zelfs pleisters, lenzen en zalfjes. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de verfijning van de hedendaagse technologie en zo leveren deze apps een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van de zorg.

Ontwikkelingen, drempels en mogelijkheden

In deze whitepaper worden de ontwikkelingen, drempels en mogelijkheden bij de inzet van wearables en mobiele apps in de zorgsector verkent. Zo wordt er onder andere gesproken over een “revolutie in de zorgpraktijk” en over het feit dat zorginstellingen niet alleen data zouden moeten verzamelen, maar vooral toepasbaar zouden moeten maken.

Werkt uw zorginstelling al met gadgets voor de zorg?

Download de whitepaper Wearables & mobiele apps in de zorg en lees meer over de ontwikkelingen en mogelijkheden van wearables en mobiele applicaties in de zorgsector.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Winvision

Winvision is voor een groot aantal zorginstellingen de gesprekspartner op niveau voor geïntegreerde ICT oplossingen in de zorg.

Profiel Winvision ›
 
 

Downloaden: Zorgapps en wearables helpen de zorgsector vooruit

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.