Zorg op afstand noodzaak voor zorginstellingen

Mogelijkheden van beeldbellen voor zorgverlener en cliënt

Mogelijkheden van beeldbellen voor zorgverlener en cliënt

De verzorgingsstaat wordt ingewisseld voor de participatiemaatschappij, en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg. Omdat een sterker beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid van cliënten, wordt de thuissituatie integraal onderdeel van het zorgpakket. Zorg op afstand is hierdoor voor zowel zorgverlener als cliënt de uitkomst.

Opkomst van e-health en domotica

Zorginstellingen zoeken via e-health naar methoden om zo efficiënt mogelijk met die contactmomenten op locatie om te gaan. Door technische innovaties wordt het mogelijk om de cliënt meer zelf te laten doen, zorg op afstand te verlenen en de veiligheid en leefbaarheid in het huis te verbeteren. Cliënten kunnen hierdoor langer thuis blijven.

De rol van beeldbellen binnen de zorg

De meest logische oplossing om zorg op afstand te verlenen is het face-to-face-contact tussen de cliënt en zorgverlener te faciliteren is beeldbellen. Er is, en komt, veel nieuwe technologie waarmee dat mogelijk wordt gemaakt. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven waarin beeldbellen binnen het zorgproces uitkomst kan bieden.

Omdat zorginstellingen vaak al werken met Skype voor Bedrijven, hoeft niet geïnvesteerd te worden in een extra systeem. Lees in dit artikel verder over de mogelijkheden.
 

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Rapid Circle

Bij Rapid Circle geloven we dat in de toekomst organisaties niet meer om de Cloud heen kunnen. Werknemers nemen namelijk hun verwachtingen en ervaringen die ze als consument opdoen met innovatieve nieuwe technologie mee de organisatie in. Cloud oplossingen helpen organisaties kosten te besparen, productiever te worden en interne communicatie en samenwerking te innoveren.

Profiel Rapid Circle ›
 
 

Downloaden: Zorg op afstand noodzaak voor zorginstellingen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.