Tag: Zorg 2.0

In 7 stappen naar de ideale werkplek voor de zorg

In 7 stappen naar de ideale werkplek voor de zorg gratis downloaden

In een ideale wereld is de digitale werkplek in de zorg flexibel, makkelijk te gebruiken en altijd en overal bereikbaar. De werkplek moet zorgprofessionals optimaal ondersteunen bij hun werkzaamheden, niet hinderen. Hoe richt je zo’n moderne digitale werkplek in? Dat leer je aan de hand van de 7 stappen uit deze whitepaper.

Lees verder ›Download nu

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken

E-book: Hoe digitale tools de zorg toekomstbestendig maken gratis downloaden

Eerstelijns-werknemers vormen de ruggengraat van de zorg. Ze staan op de vloer en bieden essentiële diensten: zij zijn de verpleegsters, receptionisten, assistenten en hulpverleners. Deze mensen zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten en bieden voortdurende ondersteuning tijdens hun zorgervaring.

Lees verder ›Download nu

Top 4 grootste IT irritaties van zorgmedewerkers

Top 4 grootste IT irritaties van zorgmedewerkers gratis downloaden

In de zorg draait het om het verlenen van zorg. Dat klinkt logisch, maar een gemiddelde dag van een zorgverlener lijkt er anders uit te zien. En de IT-systemen van de zorgorganisatie lijken soms een ander doel te hebben.

Lees verder ›Download nu

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal gratis downloaden

De zorg wordt in de huidige vorm te duur. Daarnaast eisen patiënten een betere informatievoorziening. Een cliëntportaal kan de kosten drukken en tegelijk de cliënt centraal zetten. Wat biedt zo’n portaal wel en idealiter niet eruit en hoe maakt u het tot een succes? Dat leest u in de whitepaper Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal.

Lees verder ›Download nu

Bezuinigen in de zorg door efficiënter te werken

Bezuinigen in de zorg door efficiënter te werken gratis downloaden

Bij Stichting MEE West-Brabant werken zo’n 100 professionals en 150 vrijwilligers. Samen zorgen zij er dagelijks voor dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de maatschappij. Ook deze Stichting voelt de druk van steeds kleiner wordende budgetten, terwijl de kwaliteitseisen gesteld aan de zorg steeds hoger worden. Lees hoe deze organisatie hierop inspeelt door efficiënter te werken.

Lees verder ›Download nu

10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg

10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg gratis downloaden

Office 365 laat zorgmedewerkers effectiever samenwerken, communiceren en afstemmen. Teams worden meer zelfsturend en de samenwerking met externe personen wordt uitgebouwd. Office 365 is standaard software, je kunt dus meteen beginnen. Is het zo simpel? Zeker niet! Op basis van 120 projecten zetten we de tien belangrijkste valkuilen op een rij.

Lees verder ›Download nu

Veranderingen door komst Jeugdwet bieden kansen

Veranderingen door komst Jeugdwet bieden kansen gratis downloaden

Waar 2015 een overgangsjaar was, wordt iedereen in 2016 met de nieuwe werkelijkheid van de Jeugdwet geconfronteerd. De client krijgt met de nieuwe regels de regie in handen en dit vraagt veel van beleidsmakers van jeugdhulporganisaties. Dit zorgt niet alleen voor uitdagingen, maar de veranderingen bieden ook enorme kansen voor de jeugdhulporganisaties.

Lees verder ›Download nu

Zelfsturende teams werken efficiënter en zijn goedkoper

Zelfsturende teams werken efficiënter en zijn goedkoper gratis downloaden

Zorginstanties stappen steeds vaker over op het concept van zelfsturende teams. Het grote voordeel van dit concept is dat de team volledig in staat zijn om zelf de inrichting en de organisatie van de dagelijkse werkzaamheden te bepalen. De dure managementlaag ertussen is niet meer mogelijk. Hoe werkt het idee van zelfsturende teams in de praktijk?

Lees verder ›Download nu