Cloud-migratie voor jouw zorginstelling

De voordelen van de cloud in de zorg

Cloud-migratie voor jouw zorginstelling

Het landelijke netwerk van ggz-instellingen, Mentaal Beheer, heeft 100 online werkplekken gemigreerd naar het Previder-platform. De migratie is het laatste grote project binnen een langlopend samenwerkingsverband tussen Previder en NL Healthcare, een koepelorganisatie van verschillende Nederlandse zorginstellingen waar Mentaal Beter onderdeel van is. In deze praktijkcase worden de uitdagingen waar ze tegenaan liepen verder uiteengezet.

Beveiligingseisen

Alle bedrijven onder NL Healthcare hadden hun eigen IT-platform met allerlei verschillende IT-providers. Deze situatie werd als onwenselijk ervaren en de conclusie hieruit is dat ze uiteindelijk het best met 1 aanbieder in zee gaan kunnen gaan. Mentaal beter had een eigen datacenter dat bovendien niet meer voldeed aan de strenge beveiligingseisen die tegenwoordig gelden in de zorg.

4 redenen voor de oplossing

In deze praktijkcase van Mentaal Beter worden 4 redenen behandeld waarom de organisatie voor Previder koos:

  1. Meer dan 2000 online werkplekken
  2. Virtuele servers voor kritieke, zorg-specifieke software
  3. Rackspace voor de hosting van fysieke servers
  4. Detachering voor projecten en beheer

EPD en PACS

In deze case komt een aantal kenmerken van Previder naar voren. Een daarvan is de PACS-omgeving, waar röntgenbeelden worden opgeslagen en gekoppeld aan de nieuwe omgeving. Daarnaast kreeg ook de mogelijkheid om snel Elektronische Patiëntdossiers op te roepen de nodige aandacht.

Download de praktijkcase: Cloud-migratie in de zorg

In deze praktijkcase wordt het Werkplek Online platform verder uitgelicht. Daarnaast wordt toegelicht hoe de migratie naar de cloud is ervaren. Uit deze praktijkcase haal je alle nodige inspiratie om ook jouw zorgorganisatie aan te laten passen aan de eisen van nu.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 

Downloaden: Cloud-migratie voor jouw zorginstelling

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IntoHealthcare.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.