Zorginstellingen met innovatieplannen opgelet

28 December 2021, 12.00afbeelding Zorginstellingen met innovatieplannen opgelet

In deze tijd is het cruciaal om slimmere zorg te leveren. Daarom wil je als zorginstelling vernieuwen. Dat kan je alleen doen met nieuwe technologieën en een gewijzigde aanpak. Maar stel je hebt een krap budget of jouw budget is op, hoe kan je dan tóch innoveren?

Lees verder

Ransomware: hoe houd je jouw zorgdata veilig?

14 December 2021, 12.00afbeelding Ransomware: hoe houd je jouw zorgdata veilig?

Het afgelopen jaar zijn er 25 ransomware-aanvallen op zorginstellingen in Europa geteld, waarvan vier in Nederland. Uit recente aanvallen blijkt dat zelfs de meest professionele organisaties slachtoffer kunnen worden van datagijzeling, erg zorgwekkend. Wat kun je doen om dat te voorkomen en je zorgdata veilig te houden?

Lees verder

Hoe haal je als zorgorganisatie zoveel mogelijk waarde uit je Microsoft-licenties?

20 September 2021, 00.00afbeelding Hoe haal je als zorgorganisatie zoveel mogelijk waarde uit je Microsoft-licenties?

Microsoft-licenties zijn een ingewikkeld onderwerp. Naast het feit dat ze elke dag veranderen, hangt er een prijskaartje aan. Sommige organisaties schaffen voor alle medewerkers dezelfde licentie aan. Andere stellen zelf een mix samen. Aan beide benaderingen kleven de nodige voor- en nadelen. Hoe ondersteun je gebruikers met de juiste licenties? Lees er in deze blog meer over.

Lees verder

Bescherm je patiënten ook digitaal

16 September 2021, 00.00afbeelding Bescherm je patiënten ook digitaal

Al jarenlang worden de meeste datalekken gemeld binnen de sector zorg en welzijn. Uit cijfers van het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) blijkt dat ook in 2020 zo'n 30 procent van de datalekken plaatsvond in deze sector. Dat terwijl er in de zorg natuurlijk met zeer privacygevoelige informatie gewerkt wordt. Op welke cruciale elementen moet jij als zorginstelling letten om je patiënten toch digitaal te beschermen?

Lees verder

MFA voor de zorg: Snel, eenvoudig en veilig... zonder zakelijke telefoon

7 September 2021, 00.00afbeelding MFA voor de zorg: Snel, eenvoudig en veilig... zonder zakelijke telefoon

Het belangrijkste wapen in de strijd tegen cybercrime en diefstal van gegevens binnen de zorg is de Multi Factor Authenticatie. Sinds het begin van dit jaar, wordt een nieuwe manier van MFA ondersteunt wat sneller, gebruikersvriendelijker en veiliger werkt dan de klassieke MFA methoden. Lees in deze blog wat de nieuwe MFA methoden voor voordelen biedt voor zorginstellingen en met welke beperkingen je rekening moet houden.

Lees verder