Hoe haal je als zorgorganisatie zoveel mogelijk waarde uit je Microsoft-licenties?

20 September 2021, 00.00afbeelding Hoe haal je als zorgorganisatie zoveel mogelijk waarde uit je Microsoft-licenties?

Microsoft-licenties zijn een ingewikkeld onderwerp. Naast het feit dat ze elke dag veranderen, hangt er een prijskaartje aan. Sommige organisaties schaffen voor alle medewerkers dezelfde licentie aan. Andere stellen zelf een mix samen. Aan beide benaderingen kleven de nodige voor- en nadelen. Hoe ondersteun je gebruikers met de juiste licenties? Lees er in deze blog meer over.

Lees verder

Bescherm je patiënten ook digitaal

16 September 2021, 00.00afbeelding Bescherm je patiënten ook digitaal

Al jarenlang worden de meeste datalekken gemeld binnen de sector zorg en welzijn. Uit cijfers van het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) blijkt dat ook in 2020 zo'n 30 procent van de datalekken plaatsvond in deze sector. Dat terwijl er in de zorg natuurlijk met zeer privacygevoelige informatie gewerkt wordt. Op welke cruciale elementen moet jij als zorginstelling letten om je patiënten toch digitaal te beschermen?

Lees verder

MFA voor de zorg: Snel, eenvoudig en veilig... zonder zakelijke telefoon

7 September 2021, 00.00afbeelding MFA voor de zorg: Snel, eenvoudig en veilig... zonder zakelijke telefoon

Het belangrijkste wapen in de strijd tegen cybercrime en diefstal van gegevens binnen de zorg is de Multi Factor Authenticatie. Sinds het begin van dit jaar, wordt een nieuwe manier van MFA ondersteunt wat sneller, gebruikersvriendelijker en veiliger werkt dan de klassieke MFA methoden. Lees in deze blog wat de nieuwe MFA methoden voor voordelen biedt voor zorginstellingen en met welke beperkingen je rekening moet houden.

Lees verder

Kan jouw cloudoplossing wat jouw zorgorganisatie wil?

13 July 2021, 00.00afbeelding Kan jouw cloudoplossing wat jouw zorgorganisatie wil?

Vanuit een bestaande IT-omgeving migreren naar de cloud is iets wat je niet zomaar doet. Er komt veel bij kijken, niet alleen in technisch maar vooral ook in organisatorisch opzicht. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe omgeving goed aansluit bij je zorgorganisatie en je niet vastloopt tijdens de migratie? Lees er meer over in deze blog.

Lees verder

Hoe faciliteer je hybride werken met een digitale werkplek?

13 July 2021, 00.00afbeelding Hoe faciliteer je hybride werken met een digitale werkplek?

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen; Hybride werken is here to stay. Ook in de zorgsector. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van het personeel verwacht dat zij, ook na de COVID-pandemie, hybride zal blijven werken. Hoe faciliteert jouw zorginstelling deze omslag naar digitaal werken? Lees er meer over in deze blog.

Lees verder